Тел расте от тялото на жена

Лекарите нямат обяснение за странното явление

Мистика
13:13 - 29 Юли 2020
4711
Тел расте от тялото на жена

От 30-тина години от тялото на индонезийката Нуор Саида расте желязна тел. Невероятният случай изглежда измислица, но е документиран от видео кадри и медицински експертизи. Лекарите не могат да отговорят на въпроса на какво се дължи това медицинско чудо. Те, както и Нуор, са доволни, че засега телта, която расте от живото тяло, не предизвиква здравословни проблеми, а единствено болка и неудобства.

 „Много е болезнено, когато железните косми излизат от кожата”, казва Нуор. Острата тел се задържа върху тялото около седмица, след което пада. Дължината на космите е между 10 и 20 сантиметра. След месец от корема и гърдите на жената отново започват да се появяват метални косми, после падат и този странен процес продължава вече три десетилетия, без да има обяснение.

Нуор Саида е в средата на своите 50 години. Страданието й започва през 1991 г., но жената едва през 2008 г. търси медицинска помощ. Семейството на Нуор живее в Сангата, Източен Калимантан, Индонезия. Самата тя е детска учителка и обича професията си, но заради страданието й се налага да спре да работи. Една от сестрите на „металната” жена споделя, че се опитвала да помогне, като започнала да реже желязната тел, която растe по тялото на Нуор. Но винаги след подрязването остатъците от метала сякаш се скриват в тялото и отново се появят на друго място.

При прегледа лекарите откриват, че вътре в корема на жената има тел. Рентгеновите снимки показват наличие на повече от 40 метални проводника, някои от които излизат от кожата. Телта успява да се движи и така излиза през корема и гърдите на Нуор. Медиците предполагат, че това може да е много рядко генетично или психично заболяване. Случаят остава загадка и единствен по рода си в история на медицината.