Телепортации и летяща жена в ново магично шоу в Музикалния театър

Спектакълът "Impossible - повярвай в невъзможното" с премиера в края на януари

Топ
09:00 - 05 Януари 2023
2410
Телепортации и летяща жена в ново магично шоу в Музикалния театър

Музикалният театър представя магично шоу "Impossible - повярвай в невъзможното". Премиерните представления са в три поредни дни - 27, 28 и 29 януари. 

"В духа на отшумяващите коледни и новогодишни празници, в началото на новата 2023 година, Националният музикален театър представя магичния спектакъл "Impossible - повярвай в невъзможното". Чрез езика на илюзионното изкуство и този на музиката и танца, ще бъде разказана една история, в която има и добро, и зло, и любов, и омраза, но в крайна сметка оптимизмът и вярата тържествуват.

На сцената на Музикалния театър публиката ще види зрелищни илюзии, сред които едни от най-бързите метаморфози и телепортации, жена, която ще полети, разрязване на човек на две и други спиращи дъха илюзии, изпълнени от младата звезда на илюзионното изкуство StarBoy Ayvon", разказват от театъра.

Постановката и режисурата са дело на успешния тандем - хореографа Татяна Янева и режисьора Александър Мутафчийски, който стои зад нашумелия спектакъл на театъра – „Опеиретно вариете: Подари мечта“. Автор на сценографията е Пеньо Пирозов, художник на костюмите - Донка Боева.

Участват балетът и солистите на Музикалния театър Илона Иванова, Християна Лоизу, Десислава Николова, Александър Панайотов, Денко Проданов. Диригент е Людмил Горчев.

Сюжетът разказва за свят, изпълнен с хаос, в който царуват зли сили, а хората са изгубили вярата в доброто. Вечната борба между доброто и злото е разказана по въздействащ и зрелищен начин чрез илюзионно изкуство, музика и танц, които се сливат в един синкретичен продукт.

Действието преминава през десетки тематични, приказни зони, които пренасят публиката в един футуристичен и магичен свят. Айвън се появява в този свят като лъч светлина, който със силата на илюзията и магията ще унищожи злото и ще върне вярата, любовта и добротата на хората.

За реализацията на спектакъла се използват множество визуални, пиротехнически и дигитални ефекти, 3D мапинг, модерна осветителна техника и авторска музика на композитора Артур Надосян.

Модернистичните визии на костюмите, хореография и едни от най-известните музикални хитове на 21-ви век са само част от елементите, които изграждат шоуто. 

Създателите на спектакъла си поставят за цел да изведат българското илюзионно и вариететно изкуство на ново ниво, и да предложат на публиката едно различно изживяване.