Тема №1 в Италия - спорната дузпа на Ювентус

Спорт
13:08 - 25 Октомври 2021
3116
Тема №1 в Италия -  спорната дузпа на Ювентус

Дузпата, с която Ювентус изравни резултата на Интер, е тема номер 1 в Италия в часовете след дербито между двата тима. Основните издания на Апенините отчитат ключовата намеса на VAR в 87-ата минута, което доведе до отсъждането на 11-метров наказателен удар, с който „бианконерите“ стигнаха до изравняването на резултата.

Първоначално главният рефер Маурицио Мариани не посочи бялата точка, но след това той бе повикан от VAR асистентите, за да изгледа отново ситуацията. Това може да стане само, ако хората пред мониторите смятат, че съдията е взел грешно решение. След прегледа Мариани посочи бялата точка, а Ювентус изравни.

В ситуацията десният крак на Дензън Дъмфрис удря левия на Алекс Сандро. Това се случва след като Сандро вече е играл с топката. Една от основните въпросителни в ситуацията бе дали контактът е вътре или извън наказателното поле, но в крайна сметка стана ясно, че е вътре.

Големите издания в Италия обаче се надпреварваха с интересни заглавия в деня след мача, като ключовата дума в тях бе "VAR".