Теменужка: Не сме обсъждали Росен Желязков за премиер

Сутринта слушах господин Лорер и той сякаш говореше от името на партията, която е първа политическа сила - те са абсолютно самодостатъчни, заяви бившата министърка

Политика
18:45 - 03 Май 2023
1955
Теменужка: Не сме обсъждали Росен Желязков за премиер

Името на Росен Желязков не е обсъждано като вариант за премиер. Това заяви депутатката от ГЕРБ-СДС и бивш министър Теменужка Петкова.

"На този етап не сме обсъждали подобни въпроси", отговори тя в ефира на БНТ на въпрос дали е коментирано Росен Желязков да е кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС.

Тя обясни, че преговорите с ПП-ДБ са имали и положителен ефект - започнал е диалог между тях и дори са постигнали съгласие по някои политики и законодателна програма.

"Не мога да разбера какво кара колегите от ПП-ДБ да се държат по този начин. Сутринта слушах господин Лорер и той сякаш говореше от името на партията, която е първа политическа сила - те са абсолютно самодостатъчни, нямат нужда от подкрепа. Усетих едно злорадство от страна на господин Лорер", каза Петкова. Тя заяви, че не са били уведомени за имената на министрите в проектокабинета "Денков", а са разбрали за тях от медиите. И като първа грешка тя посочи подходът им - не отчитат, че са втори, а не първи на изборите.

"Българският народ не очаква самоизява, а вариант за споделена отговорност", каза тя.