Темите, които никога не трябва да засягате след секс

Новини
23:47 - 05 Октомври 2022
3494
Темите, които никога не трябва да засягате след секс

След интимност, човек е в облаците и лесно може да каже нещо нередно или да прекали с признанията. Разбира се, не може да се говори за дългосрочен съюз, ако двойката въобще не обсъжда отношенията си и като цяло решава проблемите си чрез диалози. Разговорите обаче не винаги са подходящи след секс. Като цяло след подобен акт е добре внимателно да подбирате темите за общуване.

Нормално е след секс да искате да говорите, но понякога вашият партньор се обижда и вие дори не можете да разберете защо. Всъщност всичко е просто: има списък с теми, които не си струва да се повдигат след моменти на близост.

Нека видим кои са тези теми.

Оценка на уменията на партньора ви

Вие не сте треньор по гимнастика, който ругае своя отбор след лош старт. Изтъкването на лоши оценки винаги вреди на самочувствието на човека. Първите минути след секс изобщо не са подходящи за започване на такива разговори. Ако не сте доволни от качеството на секса, изберете по-малко стресиращ момент, когато вашият партньор няма да бъде толкова уязвим.

Обсъждане на недостатъци

Ако забележите, че вашият партньор е натрупал няколко излишни килограма, не бива да казвате това, веднага след като си поемете дъх след секс. Помислете, че те могат да ви отвърнат със същото и това е много разочароващо. Така че защо трябва да разваляте момента с обиди, когато можете просто да намекнете на партньора си, че е време да потичате заедно сутрин след някоя съвместно прекарана нощ.

Изясняване на взаимоотношенията

Да, всеобщо известен факт е, че насилствените спорове често завършват със страхотен секс, но няма нужда да се прави интимна традиция от това. Може да се стигне до това никакви други природни стимуланти да не действат върху партньора ви и ще трябва постоянно да сте в състояние на напрежение, за да правите добър секс. Енергията, която изразходвате за крясъци, можете да инвестирате в процеса на близост.

Сравнение

За един човек няма нищо по-лошо, ако започнете да го сравнявате с бившите или с мъжете, с които бихте искали да спите. Партньорът просто не може да понесе мисълта, че може да има някой друг. След секс тази тема незабавно ще зареди и двамата с негативи: той, защото мисли, че някой е по-добър, а ти, защото сама не разбираш какво го е обидило и защо не говори с теб.

Сексът като начин за манипулация и изнудване

Може да се каже, че човек след секс е на друга планета, следователно, той не иска да обсъжда някои неприятни въпроси като: "Когато ще сменяме прозорците в апартамента на майка ми, както ми обеща!" Дори ако сте в силна връзка, човекът ще се притеснява от следваща интимност с вас, тъй като кой знае каква тема ще искате да обсъждате след секс. Ето защо ви съветваме за подобни теми да изчакате поне няколко часа, докато емоциите отшумят.

Обсъждане на мъгляво бъдеще

Тази тема е особено опасна за двойка, която току-що започва връзка. Вашият човек все още не знае дали да планира следващата среща, а вие вече му казвате каква порода куче ще живее в апартамента, който ще наемете заедно следващия месец. Такива разговори имат ужасяващ ефект върху мъжете, изчакайте поне шест месеца, преди да се придържате към предложения за изграждане на общия ви живот.