Температурите падат с 10 градуса утре

Новини
21:27 - 27 Февруари 2021
2358
Температурите падат с 10 градуса утре

Преди чувствителното застудяване, което предстои в близките дни, и днес, за пореден ден, беше необичайно топло, а в повечето райони - и предимно слънчево. 23° е най-високата максимална температура за деня, измерена в Пловдив и Видин.

Малко по-хладно остана в североизточните райони от страната - Силистра - 14°. Именно там в близките часове ще има валежи от дъжд, които през нощта ще обхванат и Централна и Източна България, а на отделни места в Предбалкана и североизточните райони дъждът ще се примесва със сняг.

Минималните температури утре ще са м/у минус 2° и 3°, в София - около нулата.

Максималните ще се понижат съществено и ще са м/у 8° и 13°. През деня в повечето райони ще преобладава облачно време. На отделни места в Източна България ще превалява дъжд, преди обяд примесен със сняг. В западните райони от страната облачността ще е разкъсана. Вятърът ще е слаб до умерен от север-северозапад.

Много ветровито ще бъде в планините с умерен, временно силен северозападен вятър, с който ще продължи да нахлува по-студен въздух и температурите по най-високите върхове вече ще са около минус 6-7°.