Тен Хаг и Почетино хвалят своите отбори след спиращия дъха мач

Спорт
11:22 - 05 Април 2024
1755
Тен Хаг и Почетино хвалят своите отбори след спиращия дъха мач

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг говори след инфарктната загуба с 3:4 от Челси. Манчестърци до последно имаха аванс от 3:2, но допуснаха два гола, дело на Коул Палмър в добавеното време на срещата.

По думите на нидерландския специалист поражението е разочароващо, но тимът му е показал, че може да играе футбол на високо ниво.

„Да, започнахме лошо и не се защитавахме така, както трябва. Видяхте обаче, че след това започнахме да доминираме. Играта ни беше блестяща и заслужавахме да спечелим. Не можем да изпускаме победата по такъв начин. Трябва да се научим да контролираме мачовете“, каза Тен Хаг.

„Лесно можем да обвиним даден футболист, но това е отборна игра. Когато се стигне до хаос, целият отбор трябва да се справи, а ние взехме грешните решения и не си помагахме. Липсваше ни концентрация в играта без топка и това се оказа фатално. Освен това, съперникът извади късмет с дузпата в края. Решението беше спорно, но ние бяхме длъжни да действаме по-добре“, добави той.

„Загубата е разочароваща, но показахме, че играем футбол на високо ниво. Резултатите са много важни и трябва да започнем да побеждаваме редовно”, каза още Тен Хаг. Той допълни, че все още няма яснота около състоянието на контузените Рафаел Варан и Джони Еванс.

Мениджърът на Челси Маурисио Почетино не скри радостта си след драматичната победа.

"Разбира се, че съм щастлив! Беше невероятно! Заслужавахме тази победа, защото според мен бяхме по-добрият отбор на терена. Беше справедливо да вкараме в последната минута. Започнахме мача изключително добре и поведохме с 2:0. Контролирахме нещата по това време, но тогава направихме грешка и това ни повлия лошо емоционално. Не беше лесно да се справим“, започна аржентинският специалист.

„През второто полувреме отново контролирахме събитията, но допуснахме пълен обрат. Начинът по който допуснахме тези три гола, бе разочароващ, защото смятам, че можем да се справяме по-добре в такива ситуации. Но ако анализирате мача ще видите, че заслужавахме победата. Мисля, че това трябва да е една повратна точка за отбора и да тръгнем нагоре“, добави той.

„Тази победа е началото на изграждането на силна връзка между отбора и феновете. Това ще ни е от голяма полза занапред. Коул Палмър? Той свърши фантастична работа и прояви невероятен характер и майсторство”, каза още Почетино.