Тенденция в епидемията: Безработни жени стават еротични фотомодели

Новини
23:00 - 07 Април 2020
7762
Тенденция в епидемията: Безработни жени стават еротични фотомодели

В дните на пандемия и криза все повече жени с различни професии по света правят отчаян избор - стават еротични модели онлайн, след като са изгубили работата си и не желаят да бъдат част от трудовата борса в държавата си.

Оказва се, че мнозина, които преди кризата не са имали никакво намерение да се впуснат в това предизвикателство, сега са готови да опитат като снимат клипове по поръчка или предлагат премиум абонаменти за различни платформи в интернет.

"Не бихте повярвали колко хора се свързват с мен, за да ме питат как биха могли да започнат такъв тип работа", обяснява Джеси Сейдж, която също е в тази професия.

Тя разказва, че много от тях са се интересували и преди, но са се страхували да опитат. Сега обаче нещата са различни, тъй като, както й споделят, вече няма какво толкова да губят.

Подобен бум на новоприсъединили се към секс индустрията е имало и през 2008 г., когато светът претърпя сериозна икономическа криза.

Такъв пример е 35-годишната Бъфи Монтгомъри, която доскоро е работила като масажистка, а през нощта е упражнявала професията на подводен артист. Със засилването на мерките за борбата с коронавируса, до края на март тя остава без никакви доходи.

Обстоятелствата я принуждават да опита друг начин, по който да изкарва прехраната си - става йога инструктор и води часовете си онлайн.

Но когато идва моментът да иска пари от курсистите си, голяма час от тях също останали без работа, се почувствала зле и решила, че може да опита и друг начин, от който и тя, и клиентите ѝ да останат доволни.

Така Бъфи Монтгомъри става едно от момичетата предлагащи сексуални удоволствия онлайн.

Въпреки че в момента няма почти никакви доходи от това, тя казва, че ще продължава да се опитва да привлече постоянни клиенти.

"Ако се окаже, че още 6 месеца няма да можем да излезем от вкъщи, аз ще продължавам да го правя, защото е по-лесно от масажите, а е и по-забавно", казва тя.

Регистрацията на нови момичета в един от секс сайтовете е скочила с 300% в последните две седмици и половина, обяснява собственикът му, като една трета от тях са изцяло нови в бранша. Според него това са хора, които скоро са били съкратени от работа и са останали без доходи.

Оказва се, че да се стане еротичен модел пред камера не е толкова лесна работа.

Освен, че новопостъпилите трябва да се конкурират с по-опитните в тази професия, те трябва да се съревновават и с други сектори на секс индустрията, като порно звездите, които в момента заливат интернет платформите.

Въпреки че продажбите във въпросния уебсайт са се покачили с 30-35%, се оказва, че в момента има твърде много предлагане, на фона на клиентите, някои от които също са останали без пари.

Но всъщност секс индустрията в интернет е едно доста евтино начинание, носещо добра печалба.

В никакъв случай обаче не трябва да си мислите, че това е лесна работа, казват някои от момичетата - "Трябва сами да се предлагаме, да се рекламираме, да снимаме клиповете, да правим графика си, а хората си мислят, че просто заставаме пред камерата и действаме".

Пандемията от коронавирус постави в неудобна ситуация и много от вече упражняващите професията порно звезди и стриптизьорки, които се срещат с клиентите си физически. В тази ситуация много от тях прибегнаха към онлайн услугите.

"Вирусът е пагубен за професиите, които изискват физически контакт, а нашата работа не се различава по нищо от тях", обяснява Клео от Лондон - специалист по BDSM.

Но за много от тези, които обикновено работят с клиентите си на живо, минаването към онлайн услуги не е лесна работа, защото според някои момичета са нужни години, за да набавят последователи и още толкова, за да купят точно тяхното "съдържание".

Минаването на секс платформи в интернет също така намалява значително доходите им, а освен това предварително трябва да инвестират в оборудване, включително статив, прилично осветление, секс играчки, което също може да се окаже предизвикателство предвид обстоятелствата.

Тъй като е много по-трудно самоличността да остане скрита онлайн, много от момичетата не искат да преминат на този вариант. Също така се страхуват, че съдържанието им може да бъде откраднато.

Колко ще са новите еротични модели в интернет до края на пандемията ще става ясно тепърва. Истината е, че дори тази професия да изглежда лесна и достъпна за всеки, излиза, че не е точно така.

Остава надеждата, че повечето от тези момичета ще са прибегнали към този избор по собствено желание, а не защото някой ги е принудил да го направят.