Тенис шампион бачка в супермаркет за 450 евро

Кевин Кравиц едва ли има проблеми с бюджета по време на здравната криза

Тенис
17:42 - 27 Април 2020
2807
Тенис шампион бачка в супермаркет за 450 евро

Тенис шампионът от 2019 г. Кевин Кравиц се прочу из света по време на пандемията. Германецът, който триумфира на двойки на „Ролан Гарос”, започнал работа в супермаркет срещу заплата от 450 евро.

28-годишният Кравиц едва ли има проблеми с финансовия си бюджет, но е преценил, че трябва да се труду извън спорта, след като тенис сезона бе официално прекратен до второ нареждане. Използват го като момче за всичко в магазина, включително и за поддръжката на хигиената в магазина.

"Като професионалист, благодарение на специално разрешение мога да тренирам в тенис зала, затова играя по три или четири пъти в седмицата. Сега вече няколко седмици работя в супермаркет за 450 евро. Засега не ми дават да седя на каса, зареждам рафтовете с продукти със свои приятели. Ако видя, че стелажите с колбаси и сирене са запълнени, събирам празните кашони. Миналата седмица изпълнявах длъжността на охранител, като пръсках количките за пазаруване с дезинфектант", разказа Кравиц пред немското издание „Шпигел”.

Миналата година той спечели „Ролан Гарос” в тандем със сънародника си Андреас Мийс. Във финала те победиха Жереми Шарди и Фабрис Мартен. Преди спирането на сезона Кравиц и Мийс бяха на 13 място в световната ранглиста за двойки.

През миналата годиан Кравиц (вляво) и Мийс триумфират с титлата от "Ролан Гарос"