Тенисистка съди САЩ заради сексуален тормоз

Новини
11:35 - 01 Април 2022
2934
Тенисистка съди САЩ заради сексуален тормоз

23-годишната тенисистка Кайли Макензи е завела съдебен иск срещу федерацията по тенис на САЩ с обвинение, че не е била защитена от треньора си за сексуално посегателство от негова страна, когато е била на 19.

Макензи обвинява треньора Анибал Аранда, че е докосвал интимните й части след тренировка през ноември 2018 година в Орландо, Флорида. Преди това, 34-годишният тогава Аранда е казал на Макензи, че е красива и задавал въпроси за тялото й.

Според твърденията на Кайли Макензи, в предишна ситуация треньорът е опипвал корема и кръста й, коментирайки теглото й, а освен това опитал да преплете ръката си с нейната, докато тя говорела по телефона. След това Анибал Аранда притиснал тенисистката и я хванал за бедрата, обосновавайки се показване на техника при сервиране.

Макензи заяви разплакана пред репортери на пресконференция в Темпи, Аризона, че сексуалното посегателство се е отразило негативно на увереността и самочувствието й, като тя е започнала да изпитва силно безпокойство.

„Това ми нанесе сериозна вреда и като човек, и като тенисист“, сподели Кайли Макензи.

Заведеният от тенисистката иск е насочен към Американската федерация по тенис, която по това време е била работодател на Аранда. Говорителят на централата Крис Уидмайер заяви, че тенис федерацията на САЩ не е била запозната с обвиненията, докато Макензи не е съобщила за инцидента.

Пред вестник „Ню Йорк Таймс“ треньорът Анибал Аранда отрече обвиненията.