Тео Ушев разкри имената на медиците от ВМА зад картината на очите им

Аниматорът благодари на лекарите за успешното си възстановяване от ковид

Култура
10:02 - 18 Януари 2022
2929
Тео Ушев разкри имената на медиците от ВМА зад картината на очите им

Световноизвестният аниматор Теодор Ушев, който се наложи да престои във ВМА заради коронавирусна инфекция, въпреки трите си дози ваксини, разкри имената на медиците, лекували го, чиито очи изрисува, докато бе в ковид отделението.

"Когато направих първата скица на очите на медиците, в болницата, беше по-скоро акт на отчаяно търсене на начин да си помогна да запомня всички тези хора.

Сега, когато благодарение на тях, моите ангели-пазители, всичко свърши по най-благополучният начин за мен (напълно здрав, без никакви увреждания на белите дробове), изпитах необходимост да извадя от паметта си истинските им погледи, с истинските имена. И паметта ми проработи!

Ето ги:

Д-р Кьосева, Д-р Титоренков (който разказваше най-смешните вицове), д-р Шишков, д-р Йорданов, д-р Ганев, с когото си говорехме за Гьоте...Медицинската сестра Дани, онази сестра, която ми казваше, че никой не можел да нарисува очите й, дори синът й, който е художник.

Санитарката Нуша. И целият медицински персонал, стажанти, които се грижат неуморно в нечовешки условия за пациентите в Ковид отделенията на болниците в страната.

И не на последно място проф. Мутафчийски, който е създал една перфектно организирана болница", написа Ушев във фейсбук профила си. 

И им благодари. А по повод рисунките от болничното легло, графичният дизайнер е категоричен: "Не се продават и няма да има изложба". Акварелите са били подарени на медиците от отделение "Пулмология" във ВМА.