Тео Ушев: София е гаден град, навсякъде е кал и коптори

В парламента е пълно с крадливи тарикати и популисти, спуснати от президента, заяви режисьорът

Новини
17:33 - 25 Март 2024
7077
Тео Ушев: София е гаден град, навсякъде е кал и коптори

Режисьорът Теодор Ушев доказа за пореден път, че е малко или много ексцентрик. Човекът, който преди време беше сред номинираните за "Оскар", изрази позицията си, касаеща България, която може и да не се хареса на много хора.

"Някога България имаше славата на сравнително евтина "low-cost" дестинация, в която пубери от Западна Европа идваха за няколко дни да се напият евтино, да се наядат евтино и да си ходят.

Много от тях ходеха до Националната Галерия - младежите на Запад са възпитани да ходят по галерии. Не, че там има много какво да се види, пък и това, което има, е толкова лошо подредено от Св. Русев, че се губи между потури, моми и магарета.

Археологическият музей е зачукан в покрайнините на Витоша, така, че докато стигнеш дотам изпадаш в ужас от брилянтната естетска мисъл на ново-мутренската архитектура, разнообразена със саниран пълзящ кофраж от късния соц", сподели ходажнитък-аниматор, който през лятото в знак на протест заяви, че няма да прави повече изложби в България.

"Улици в "елитните" квартали няма - има кал, и "архитектурата", на копторите по 2000 евро кв.м. (толкова ли е още?), украсена с безбройни климатици, сателити и други красоти напомня повече на Бейрут и Газа, отколкото на европейска столица.

Ахкаш от красота!

Снимаха се пред МОЧА и бягаха.

Не се връщаха. София е грозен град, непривлекателен, сив и потискащ.

Тези времена отминаха безвъзвратно.

Цената на стековете в София надминава тези в специализираните ресторанти в Париж, Лондон, Монреал, Ню Йорк. Виното е безбожно скъпо (и доста лошо - това, което бг "разбирачите" на вино тачат е някаква версия на компот от сливи и евтин купаж).

Има и евтино френско, което се продава на цена като във Fauquet's.

Вечер (разбирай 22ч.) центъра на София е пустош, като във всички областни градове. Хората не живеят вече там - всичко е апартаменти, изкупени с цел инвестиция, обърнати в AirBNb.
Депресивна пустош.

Бих казал - България има огромен проблем.

Високи заплати (по-високи от тези на колегите им на Запад), високи цени на жилищата на лоша локация (София е много лоша локация), галопираща инфлация, ниска производителност и безкрайни празници, ваканции и почивни дни (опитайте да свършите каквато и да е работа през лятото - като в Близкия Изток е положението).

Балоните скоро ще се спукат, и ще се пукат мощно, и силно.
А като се спукат балоните, става страшно (виж 90-те).

Та така - всички тези проблеми се решават от правителствата в зародиш.

Но правителства, в които да има макроикономисти, готови да си сложат главата в торбата и да извършат така належащите непопулярни мерки, няма.

Има спуснати от президента популисти, и дребни тарикати, които гледат да откраднат, което е останало и да бегат с двеста.
А когато балоните се спукат, иде чичо Костя, който още по-популистки досъсипва всичко.

И тогава единственото спасение е: "Най-добре е Костов да дойде".

Ама Костов няма да дойде, а друг политик с топки няма на хоризонта...

п.с.: Не трябва да си профет, за да предвидиш, че тази година туристическия сезон ще е доста стряскащ...", написа Тео Ушев в свой пост в профила си във Фейсбук.