Теодор Ушев вдигна "Златна палма" в Бевърли Хилс

Актуални новини
10:28 - 24 Април 2023
1812
Теодор Ушев вдигна "Златна палма" в Бевърли Хилс

Теодор Ушев спечели голямата награда "Златна палма" на филмовия фестивал в Бевърли Хилс с филма си "Ф1.618".

Българският режисьор сам съобщи за авторитетното признание във фейсбук, където развълнувано написа:

"OMG!!!! ("О, боже мой" - от англ.) OMG!!!! Голямата награда "Златна палма" на Beverly Hills Film Festival 2023 отива при "Phi 1.618" Плача!"

Американският фестивал в Бевърли Хилс, Лос Анджелис, се състоя от 19 до 23 април - почти по същото време, в което се прави и Международният кино фестивал в Москва, където филмът на Ушев също бе поканен за участие в конкурсната програма.

Продукцията, отличена с приза "Golden Palm", не само отразява майсторството на филмовото изкуство, но и на разказването на истории и човечността. Накратко, победителят е филм, който "сграбчва тялото и душата на зрителя, и не ги пуска", отбелязват организаторите.

Режисьорът получи много поздравления за наградата на страницата си в социалната мрежа.

Двадесет и третият кинофестивал в Бевърли хилс продължи от 19 до 23 април. Освен Теодор Ушев с "Ф1.618", в проявата участваха кинодейци от Австралия, Белгия, Бразилия, Канада, Китай, Финландия, Франция, Германия, Индия, Ирландия, Израел, Италия, Корея, Ливан, Мексико, Холандия, Сингапур, Швеция, Великобритания, САЩ и други.

Освен на кинофестивала в Бевърли хилс, Ушев е поканен да участва и на Московския филмов фестивал от 20 до 27 април, чиято програма включва около 200 филма от 60 страни.