Теодора Иванова стана шеф на ДАЗД

Общество
14:36 - 07 Септември 2022
3371
Теодора Иванова стана шеф на ДАЗД

Със заповед на служебния премиер Гълъб Донев председателят на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) Елеонора Лилова беше освободена, а на поста - назначена Теодора Иванова, съобщи пресцентърът на агенцията.

Иванова работи в агенцията от самото й създаване през 2001 г. Изпълнявала е длъжността "Ръководител на инспекторат", а по късно - главен директор на Главна дирекция "Контрол по правата на детето". От 2013 г. е главен секретар на агенцията. Притежава докторска степен по международно право и международни отношения от Югозападния университет "Неофит Рилски".

Със заповед на служебния министър-председател Гълъб Донев е назначена за заместник-председател на ДАЗД Ивайла Касърова, бивш директор на дирекцията за социално подпомагане в Перник.

"За мен е не само отговорност, но и призвание да работя за децата и така ще бъде и занапред", каза Лилова при предаването на поста на новия председател на ДАЗД.

От 2018 г. по нейна инициатива започна връчването на отличителния знак "Аз гарантирам щастливо детство", а през 2019 г. наградата "Посланик на доброто", които се превърнаха в ежегодни събития и отличават хора и организации, посветили се на децата.

По нейно време бяха създадени и кампаниите на ДАЗД за безопасен интернет, съставени наръчниците за децата и родителите, достъпни безплатно на сайта на агенцията.

На челната снимка: Елеонора Лилова (вдясно) предава символично "ключа към сърцата на децата" на наследника й на поста Теодора Иванова