Термити изядоха дом за половин милион долара

Брокер спестил информацията за насекомите, когато продал къщата

Мистика
08:34 - 19 Септември 2020
10595
Термити изядоха дом за половин милион долара

Семейна двойка купила имение в австралийския град Голд Коуст за почти 500 хиляди долара. Семейството обаче не било предупредено, че в къщата живеят термити, които впоследствие изяли цялата сграда, пише Daily Star. Термитите са насекоми от разред хлебарки.

Шон и Сара Сарсън купили имота в края на 2019 г. Строителният инспектор ги уверил, че всичко в сградата е наред. Но малко след като двойката се нанесла в къщата, насекомите започнали да нападат. Първо се появили от сифона на банята, докато Сара се къпела. Според нея това приличало на филм на ужасите.

„Имаме малки деца, те са на две и три години и тепърва научават за това. Опасно е да бъдем тук, има дупки в поддържащите дървени греди“, казва жената.

Двойката се обръща за помощ към друг строителен инспектор Даниел Голин, който казва на семейството, че насекомите в дома им са едно от най-страшните неща, които е виждал. Според Голин единственият начин да се реши проблема, е да се събори имениетои да се построи отново.

Сара казва, че с нея се свързал мъж, който също искал да купи къщата, но открил термитите и променил мнението си. Мъжът посочил насекомите на брокера, но той казал, че не е длъжен да информира потенциалните купувачи за проблеми с имота. В момента съпрузите съдят продавача на имота.