Термометрите в Анталия показваха днес 46 градуса

Свят
17:19 - 14 Юли 2023
1841
Термометрите в Анталия показваха днес 46 градуса

Улични термометри в морската столица на Турция Анталия показваха 46 градуса днес на фона на предупрежденията на метеоролозите за осезаемо покачване на температурата на въздуха от днес, предаде турската държавна телевизия ТРТ Хабер.

Макар че тази температура не е представителна, тъй като не е измерена в метеорологична станция според критериите, жегата днес намали значително хората по улиците на средиземноморския град. Много хора предпочетоха да търсят прохлада вкъщи вместо край морето и плажовете бяха по-пусти в сравнение с предишни дни, отбелязва телевизията.

Министерството на здравеопазването и Центърът за координация при бедствия (AKOM) предупредиха гражданите да избягват излизането навън в жегата.

Горещините, които днес и утре се очаква да достигнат най-високите си нива за тази седмица, ще продължат десетина дни. Метеоролозите предупреждават, че градусите в този период ще са между 5 и 10 градуса по-високи от обичайните за сезона в районите на Мраморно, Егейско и Средиземно море и между 2 и 6 градуса по-високи в другите райони на страната, посочва електронното издание на в. "Миллийет".

Жегата ще продължи и следващата седмица, когато са възможни нови температурни рекорди.