Тервел и Кубрат Пулеви излизат тази вечер в зрелищни двубои

Двукратният европейски шампион при мъжете Даниел Асенов ще направи своя дебют при професионалистите срещу сърбин

Спорт
15:00 - 30 Март 2024
10518
Тервел и Кубрат Пулеви излизат тази вечер в зрелищни двубои

Боксовата гала вечер в София, която организират Кубрат и Тервел Пулеви, е днес в зала "Арена София" и започва в 19:00 часа, като включва осем битки с участието на българи и на бойци от цял свят, припомня Труд. Кулминацията на вечерта ще са боят на Тервел, който е последният български мъж, печелил медал на Олимпиада - през 2012 г. на игрите в Лондон бронз в полутежка категория, както и "черешката на тортата" - битката на Кубрат Пулев. 

Съперник на по-малкия брат е Роли Ламбърт в полутежка категория. Българинът тежи 90,6 килограма, докато камерунецът е с 1,6 килограма по-тежък - 92,2 килограма, показа кантарът преди двубоя. Ламбърт има 16 победи, 12 нокаута, 2 загуби и равенство. 

Съперник на Кубрат е украинският боксьор Ихор Шевадзуцкий, който е със 17,3 килограма по-тежък от българина. Двамата ще се бият за интернационалната титла в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA). Шевадзутский, носещ прякора Хълк, има 11 победи, 9 нокаута, 1 загуба. Първоначално Кобрата трябваше да излезе за друга титла срещу Махмуд Чар, който обаче се контузи тежко. 

Битките на братя Пулеви ще започнат в 22:00 ч. и ще бъдат излъчени пряко по bTV. 

Още 6 битки ще са част от гала вечерта:
Ермин Сали - Слави Хараламбов 
Керем Озмен - Марко Дмитрович 
Венхан Хазири - Кирил Русинов 
Милан Савич - Даниел Асенов
Ангел Адриан - Петър Драганов 
Дерик Осазе - Джоел Джулио 

Двукратният европейски шампион при мъжете Даниел Асенов ще направи своя дебют при професионалистите срещу сърбин.