Тервел Пулев преби германец

Актуални новини
07:41 - 09 Ноември 2019
4981
Тервел Пулев преби германец

Българският боксьор в полутежка категория Тервел Пулев 14-ата си поредна победа на професионалния ринг.

Братът на Кобрата преби тежко още в първия рунд германеца Каи Курзава и ознаменува подобаващо завръщането си след половин година отсъствие заради фрактура на ръката, получена на двубоя му с Мич Уилямс в САЩ през пролетта.

Кай Куразава отнесе як кютек

Тервел победи категорично с технически нокаут на галавечер край германския град Кьолн. Двубоят бе предвиден за осем рунда, но Тервел прати два пъти съперника в нокдаун още в първия и реферът на ринга реши да прекрати мача, присъждайки заслужена победа на българина.

Тервел ще се бие на галавечер в Пловдив през декември, която бе няколко пъти отлагана именно заради контузията и възстановяването му. Противникът му все още не е известен, но се очаква да бъде силен боксьор, срещу когото Пулев ще брани титлата си на Европейския съюз.

Така Тервел подгря подобаващо брат си Кубрат, който тази неделя рано сутринта българско време, около 5 часа, излиза на ринга срещу американеца Райдъл Букър, за да запази статута си на официален претендент на световната титла на IBF. Двубоят е във Фресно, Калифорния.