Терзиев: Изхвърлянето на Стоян Братоев от "Метрополитен" е атентат срещу софиянци

Грозна пиеса е смяната на шефовете на 6 от най-важните дружества, заяви кметът на София

Топ
17:28 - 10 Юли 2024
13102
Терзиев: Изхвърлянето на Стоян Братоев от "Метрополитен" е атентат срещу софиянци

"Пробвам да се успокоя не само от изкачването на стълбите, а от атентата, който беше извършен върху нашия град. Днес беше първа част, а утре чакаме да се довърши грозната пиеса, на която сме свидетели и към която не можем да бъдем безразлични." Това заяви столичният кмет Васил Терзиев по повод смяната на шефовете на общинските дружества.  

С лека ръка днес се гласува доклад за смяната на ръководстватна на шест от най-важните дружества с близо 3 млрд. икономика", каза градоначалникът след заседанието на три комисии - икономическа, инженерна и транспортна в СОС. На първите две мина докладът на Карлос Контрера, Севдалина Петрова и Красимир Гълъбов до провеждането на конкурси за нови управители на 6 общински дружества - да се сменят част от ръководителите. 

Конкурси ще бъдат обявени за „Топлофикация - София", „Центърът за градска мобилност", „Столичен автотранспорт", „Столичен електротранспорт", „Метрополитен" и „Софинвест". Днес това стана повод за скандал в съвместното заседание на три комисии - по транспорт, икономика и инженерна инфраструктура.

Това е най-безобразният и гаменски начин. По-малко от 24 часа всички да се запознаят с доклад от 120 страници, за да може ръководителите на всички тези дружества