Терзиев обеща с 35% по-високи заплати на медицинските сестри в училищата и детските градини

Актуални новини
12:29 - 27 Март 2024
1394
Терзиев обеща с 35% по-високи заплати на медицинските сестри в училищата и детските градини

Медицинските сестри от училищата и детските градини ще получат исканото от тях увеличение на заплатите от 35%. Това заяви кметът на София Васил Терзиев на брифинг в Столична община.

Вчера медицинските работници излязоха на протест. При среща с кмета Васил Терзиев в понеделник недоволни медицински работници в детското здравеопазване получиха обещания за увеличаване на заплатите със 100 лева.

По думите им подобно увеличение е абсурдно. Заканиха се дори да затворят детските яслите. Те настояват месечните им възнаграждения да станат поне 1800 лева.

Днес мога да направя конкретно обещание, че ще има необходимото увеличение и ще се изпълни колективният трудов договор. Това увеличение ще се случи от 1 април, уточни Терзиев. 

В редица разговори с Министерския съвет договорихме, че това нещо ще се случи, посочи Терзиев и допълни, че вече се правят всички формални постъпки за това. Искаме да кажем, че за нас това е изключително важна тема - справедливото възнаграждение на всички заети, подчерта столичният кмет и припомни за вече постигнати увеличения на възнагражденията в областите транспорт, култура и образование.

„Сега се радвам и че за здравеопазването можем да направим тази тъй важна крачка“, каза още той.