Терзиев, откъде да минем, брат? (СНИМКИ)

Столичани джапат в локви и се мокрят от "говорящи плочки"

Новини
16:36 - 08 Януари 2024
6155
Терзиев, откъде да минем, брат? (СНИМКИ)

София отново прилича на град от третия свят, а не на столица на европейска държава. И след дъждът, който падна в последните часове, отново се образуваха локви, а хората се чудят откъде да преминат от един тротоар на друг, или просто да пресекат някоя улица.

Да не говорим в какъв потрес са майките с колички и хората в неравностойно положение, за които това се равнява на воден ад.

И става въпрос за централната част на града, не за някои крайни квартали, където хората отдавна са свикнали с тресавищата и калта.

Разхождайки се из софийските централни улици, можете да се насладите на прекрасни гледки - изпочупени плочки, дупки, разкривени шахти на тротоарите... Всъщност, ако си направите и труда да броите, бродейки по тротоарите, ще откриете един доста интересен факт - видовете плочки са най-различни, достигат до внушителната бройка от 13 различни!

И всичко това е от доста време, преди Фандъкова, по времето на Фандъкова, а и сега по времето на новия кмет Терзиев, който явно не се трогва от състоянието на столицата, но не се притеснява да издига лозунги и да ръси мъдрости за глоби, данъци и т.н.

"Терзиев, откъде да минем, брато?", питат столичани, въпреки че не очакват своевременен и адекватен отговор.

Те отдавна са разбрали, че завали ли, трябва да слагат рибарски ботуши, за да не се намокрят в някоя улична дупка, или да пострадат от изпочупените плочки, които всички наричат "говорящи", тъй като е като на игра - не знаеш къде да стъпиш и какъв капан те очаква.

А наред с това падналите при първия обилен сняг дървета и клони продължават да са част от софийския пейзаж, а по всичко изглежда, че ще бъдат още дълго време по местата си. Докато изгният, може би...