Терзиев след провала на заседанието: Явно фрапетата в Гърция са по-важни от общинските дружества

Днешната сбирка трябваше да реши назначаването на нови бордове в 6-те дружества

Новини
13:02 - 01 Август 2024
1314
Терзиев след провала на заседанието: Явно фрапетата в Гърция са по-важни от общинските дружества

"Поставихме рекорд по най-кратко заседание по толкова важна тема. Оказва се, че почивката в Гърция е доста по-важна от въпроса за това как ще се управляват най-важните общински дружества, през които минават милиарди. Разбираемо е, все пак колегите са фокусирани върху проблемите на София, така че им е простено, че избраха пясъка, слънцето и фрапетата, вместо да дойдат и да минем отново през дискусията за назначенията, които са много политически". Това каза кметът на София след проваленото заседание на Столичния общински съвет. 

То трябваше да разгледа върнатото то него решение за назначаването на нови бордове в шестте най-важни общински дружества, които управляват икономика за 3 млрд. лв. - "Топлофикация София", "Център за градска мобилност", "Столичен автотранспорт", "Столичен електротранспорт", "Метрополитен" и "Софинвест".

Терзиев обясни, че повечето назначения са политически, а не професионални и на база компетентност и умения. Тези дружества вместо да носят пари за бюджета на София, ще бъдат едни дупки, които ние трябва да пълним с нашите пари, каза Терзиев. И обясни, че продължи борбата срещу това вредно за софиянци решение.

„Разочароващо е, че за пореден път за големите теми няма интерес. Има удобно мълчание, има епизодични коментари по Фейсбук, но няма присъствие и няма отдаденост за решаването на проблема на града. Чакаме да мине отпускарския сезон и отново да се посветим в дебрите на политиката в СОС", каза още той. Следващото заседание ще е на 12 септември.

На г-н  Георги Георгиев детската мечта беше да ме накара всеки месец за всеки разход над 5 хил. лв. да му нося едни папки, които никой няма да ги чете, то е само за да тормози администрацията, за да имало отчетност. Ние публикуваме всеки месец допълнителна информация за разходите. Кога ще се направи бегъл опит да се направи това и за общинските дружества, каза още кметът.