Терзиев успокоява: Няма да има транспортна стачка в София!

Столична община е подписала договорите със синдикатите за бонусната система

Новини
17:23 - 16 Октомври 2024
4540
Терзиев успокоява: Няма да има транспортна стачка в София!

Столичната община е подписала договорите със синдикатите за въвеждането на бонусната система за градския транспорт. Системата ще влезе в сила от 1 ноември. Това каза кметът Васил Терзиев на брифинг в общината. Няма да има стачки и проблеми с транспорта, увери още той.

От началото на мандата ни е цел да сме предвидим партньор и да спазваме обещанията си. Въпреки всички опити да се вкара напрежение отново се справихме с предизвикателствата. Успяхме да разрешим още един дългосрочен проблем, заяви Терзиев.

Според него това решение е важно в дългосрочен план за подобряването на качеството на транспорта в столицата. От общината продължават да търсят начини за подобряване на условията на труд, както и нови кадри за системата. Основна цел остава развитието на градския транспорт, което е по-вероятно да провокира повече хора да използват услугите му, което ще подобри качеството на въздуха и ще намали и времето за предвижване, смята кмета.

Все още не са изплатени средствата, които държавата дължи на общината за преференциалните транспортни карти. Очаква се в началото на ноември да бъде изплатена поне част от дължимите компенсации, каза той. 

Кметът коментира и обвинения, които отправиха общински съветници от групата на ГЕРБ-СДС. Те сигнализираха за редица проблеми, сред които липса на договори за пътна маркировка, скъпи антипаркинг колчета и предпазни парапети.