Терзиев възложи строителството на три улици в София

Политика
13:44 - 08 Октомври 2024
3123
Терзиев възложи строителството на три улици в София

Кметът на Столична община Васил Терзиев възложи строителство на три улици в ж.к. "Малинова долина“. С решение за определяне на изпълнител по обществена поръчка 00087-2023-0203 се възлага изграждането на ул. "Едуард Генов“ (I етап) и част от ул. "Мирела Френи“, която ще преминава зад новопостроената Детска градина 190, и ул. "проф. Живко Сталев" в участъка от ул. "Георги Русев“ до връзка с Софийския околовръстен път. Общата стойност на трите участъка възлиза на 10,43 млн. лв.

След публикуването на решението на кмета на Столична община от днес започва да тече срок за обжалване на избора на изпълнител. Решението може да бъде обжалвано пред Комисията за защита на конкуренцията в 10 (десет) дневен срок от връчването му. След завършване на тази процедура, подготвителните дейности по изпълнение на трите улици може да започне.

"Разрешенията за строеж за ул. "Едуард Генов“, ул. "Мирела Френи“ и ул. "проф. Живко Сталев“ са издадени от районната администрация, очакваме след сроковете за обжалване изпълнителите да предоставят своите планове за безопасност, след което ще одобрим разкриването на строителните площадки“, каза Петко Горанов, кмет на СО-район "Студентски“.

По обособена позиция 1 от обществената поръчка с предмет ул. "Едуард Генов“ I етап от и част от ул. "Мирела Френи“ оферти са предоставени от трима кандидати – БГНОВА АД, Инмат София ЕООД и Джи Пи Груп АД. Класираният участник с най-много точки (98,97) е БГНОВА АД. Инвестицията е в размер на 5,26 млн. лв.

По обособена позиция 3 от обществената поръчка с предмет изграждане на ул. "проф. Живко Сталев" в участъка от ул. "Георги Русев“ до връзка с Софийския околовръстен път оферти са предоставени от четирима кандидати: ПСТ Груп ЕАД, Щрабаг ЕАД, Джи Пи Груп АД, БГНОВА АД. Класираният участник с най-много точки (94,53) е ПСТ Груп ЕАД. Инвестицията е в размер на 5,16 млн. лв.