Терзиев за Хекимян: Скокът на журналисти в политиката е катастрофа

Кандидатурата е в разрез с това, което Борисов и Георги Георгиев обясниха, припомни бизнесменът

Топ
11:35 - 25 Септември 2023
2329
Терзиев за Хекимян: Скокът на журналисти в политиката е катастрофа

"Опитите на журналистите да влизат в политиката - няма да цитирам имена, не са свършили добре", така кандидатът за кмет на София от ПП-ДБ Васил Терзиев коментира кандидатурата на ГЕРБ. 

По-рано днес стана ясно, че журналистът Антон Хекимян е кандидатът за кмет на София от ГЕРБ.

"Намирам кандидатурата за малко странна. Тя е в разрез на това, което и господин Борисов, и господин Георгиев казаха в последните седмици, когато описваха техния профил на кандидат. Георгиев каза, че "София не е учебна кола", когато коментираше моята кандидатура. В същото време те избират да заложат на човек, който буквално една седмица преди започването на кампанията решава да се занимава с проблемите на София", каза още Терзиев пред Нова нюз. 

По думите му Хекимян прави скок от медийния свят в политическия. 

"За да работи добре едно общество, трябва да има китайска стена между медиите и политиката. Резки скокове от едната в другата посока за мен лично са странни", коментира той.

"Опитите на журналисти да влизат в политиката не са свършили много добре и може би има причина за това нещо", смята Васил Терзиев. 

"Ние работим от месеци. Два пъти сме обиколили районите на София, за да се запознаем с проблемите. Тук стои въпросът относно подготовката за тази битка", каза той. 

По думите му решението на ГЕРБ със сигурност е нестандартно, но кандидатурата е трудно да бъде откъсната от образа на партията. 

Кандидатът на ПП-ДБ заяви, че не се притеснява от кандидатурата на Антон Хекимян. 

"Нито аз, нито екипът ми се притесняваме. За нас централното нещо в кампанията е било как да стигнем до гражданите и да ги спечелим с добрите ни идеи", поясни той. 

"Превъзхождам Хекимян със значително по-голям управленски опит и със значително по-голяма подготовка за конкретната задача. С много силен екип, който е екип, а не отделни хора, събрани в една листа", категоричен бе той. 

По думите му Хекимян може да се справи, но е по-различно, когато си отделил месеци на това. 

"Бюджет 2024 - трябва да се започне работа по него от прекрачването на "Московска". Първото нещо, което трябва да се поправи е целият процес. Ключовото нещо, за което ние ще се борим от ден едно е повече пари да отидат при районните кметове", категоричен бе Терзиев. 

Според него в момента има деление на "наши и ваши". 

"70% от средствата отиват в районите, където има кметове на ГЕРБ. Това нещо, дали си кмет на ГЕРБ или на друга партия, не трябва да бъде водещо в това с какви ресурси разполагаш. Бихме работили да бъде по-честна формулата", каза той.