Терзиев за нападнатия общински съветник: Насилието няма оправдание

Прозрачността на управлението и активният диалог с гражданите и заинтересованите страни e ангажимент, който прилагаме постоянно

Политика
19:43 - 16 Април 2024
2242
Терзиев за нападнатия общински съветник: Насилието няма оправдание

"Насилието няма оправдание. Общинският съветник Стефан Спасов е бил нападнат от един от организаторите на протести на несъгласните с ремонта на бул. „Патриарх Евтимий" граждани. Саморазправа, посегателства и всички форми на насилие са абсолютно недопустими и призовавам компетентните органи да действат бързо и отговорно. Не можем да позволим подобни актове на саморазправа да останат ненаказани”. Това написа кметът на София Васил Терзиев.

“Вярвам, че различията се преодоляват чрез диалог, уважение и ангажираност. Сигурността и безопасността на всички граждани е основен приоритет за мен и екипа ми”, пише още той.

Във връзка с притеснения на граждани относно намеренията на Столична община за промяна на движението по бул. „Патриарх Евтимий" бих искал обяснява, че е подписал заповед само за ремонт за подобряване на пътната настилка на бул. „Патриарх Евтимий", заради недоброто състояние на настилката.

Прозрачността на управлението и активният диалог с гражданите и заинтересованите страни e ангажимент, който прилагаме постоянно. Затова в случай на промяна на организацията на движение и паркиране, както и потенциалното добавяне на велоалеи, следва да се направи предварително обсъждане и запознаване на широката общественост с подробни проекти и ефекти от тези действия. Диалогът със заинтересованите страни е ключов за прозрачния модел на управление, който искаме да наложим, обяснява той.