Tesla изтегля от пазара в САЩ 11 700 електромобила заради софтуерна грешка

Засегнати са коли от Model S, Model X, Model Y и Model 3

Новини
13:14 - 02 Ноември 2021
1261
Tesla изтегля от пазара в САЩ 11 700 електромобила заради софтуерна грешка

Tesla Inc. ще изтегли 11 704 електрически автомобила от пазара в Съединените щати, разкри във вторник Националната администрация за безопасност на движението по пътищата на САЩ (NHTSA).

Според документацията, превозните средства ще бъдат изтеглени от пазара поради софтуерна грешка, която може да доведе до фалшиви предупреждения за челни сблъсъци. Изтеглянето ще включва Model S, Model X, Model Y и Model 3 на производителя на електромобили.

Междувременно акциите на Tesla поевтиняват с 4,5% на извънборсовата търговия на Уолстрийт, след като вчера поскъпнаха рязко с над 8% до нови рекордни ценови върхове.

Причина за днешното поевтиняване е изказването на Илон Мъск, че силно разгласяванията през последните договор за продажба на 100 000 електромобила на Tesla на голямата компания за коли под наем Hertz все още не е сключен.

Изтеглянето от пазара на над 11 700 електрически автомобила на Tesla заради софтуерна грешка също може да окаже известен натиск от продажби на акциите на компанията при старта на днешната търговия на Уолстрийт.