Tesla може да пусне наточен Model 3

Ludicrous оборудването ще се отличава с окачване и спирачки

Новини
19:09 - 20 Октомври 2023
3351
Tesla може да пусне наточен Model 3

Tesla подготвя наточена версия на Model 3 или поне така изглежда от публикация в X, където виждаме снимки от системата на компанията.

В комплект със спортни спирачки и окачване, както и с емблема вLudicrous на капака на багажника, пакетът може да се предлага и с комплект изцяло нови 19-цолови джанти, наречени Helix, според изображенията от каталога с части.

От Tesla не споменават нито дума за възможността за по-ориентиран към производителността електромобил, но преди време Илон Мъск заяви по време на подкаст, че Model 3 Plaid не би имал смисъл. Въпреки това, по всичко личи, че не става дума за Plaid, а за Ludicrous, което е стъпка под Plaid в системата на Tesla.

Освен това в предишен доклад се казваше, че обновеният Model 3 може да получи нов тип електродвигател, който носи буквата "Т" на осма позиция на VIN, точно както моделите Model S и Model X на европейския пазар, което подсказва, че се работи по по-мощен вариант на най-евтината Tesla.

Струва си да се спомене също, че фейслифтът на Model 3 в момента не разполага с версия Performance, каквато имаше моделът преди обновяването, като навсякъде, освен в Северна Америка, се продават само версиите със задно предаване и със задвижване на всички колела Long Range. С други думи, Tesla може да промени малко нещата и да обозначи предстоящия Model 3, ориентиран към производителността, като Ludicrous вместо Performance, както беше преди