Tesla намали цените на зарядните си станции в Европа с до 25%

Най-голямата отстъпка е в Испания

Новини
16:49 - 12 Май 2023
2109
Tesla намали цените на зарядните си станции в Европа с до 25%

След намаляването на цените на автомобилите на Tesla, американската марка сега свали цените и на зарядните си станции в Европа.

Това бе забелязано от Electrek, които съобщават, че цените в повечето части на Стария Континент са намалени с между 10 и 20%, но на някои места достигат и до 25%, като в Испания например.

Цените на енергията в Европа най-накрая се стабилизират след много сътресения. През последните няколко години главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск отбеляза, че настоящата глобална икономическа ситуация е такава, че компанията трябва да планира най-лошото. Тя повиши цените и направи прогнози на сигурно, за да гарантира, че няма да се окаже в тежка ситуация.

Въпреки, че намаляването на цените на зарядните станции е главно за потребителите на Tesla, то трябва да отбележим, че в повечето страни в Европа те са отворени и за други електромобили, освен тези на Мъск. Освен Tesla, някои от основните оператори на зарядни станции в България също намалиха цените си с подобни стойности.