Тесла преди Черния петък: 300 лева за ботуши в мола

Новини
15:20 - 04 Ноември 2020
3980
Тесла преди Черния петък: 300 лева за ботуши в мола

Ако имате намерение да  купувате зимни обувки сега, не го правете, защото моловете "цакат" потребителите с огнени цени. Затова изчакайте средата на ноември, когато се очаква магазините да обявят Черен петък. В момента, бутиците не предлагат никакви намаления на най-важния ежедневен аксесоар за зимата.

Обиколка из най-известните магазини в търговските центрове показва, че зимните обувки вървят от 150 до над 300 лева. Действително, ботите и ботушите на известните марки са качествени и в крак с актуалната мода, но те не са за джоба на българите със средни възможности.

Ако пазарувате в бутици като „Скандал“, „Бенетон“, „Гес“ и други от същата класа, не разчитайте да намерите нещо под 200 лева. Предлаганите модни обувки наистина са много елегантни – кожата е мека и здрава, моделите са съчетани с лак и ефектни декорации. Цените на най-лъскавите, които привличат като магнит по-капризните клиентки обаче, се предлагат и за 500 лева, ужасяват се клиентките. 

 

 „Зимните обувки на добрите марки са много качествени, това личи от пръв поглед. Но как да извадиш над 300 лева за един чифт?  А и намаления в момента няма никакви“, ядосват се клиентки, които иначе държат да са в крак с модата и да демонстрират елегантност и в студените месеци.

Скъпите обувки демонстрират сериозно предимство – повдигнати са на стабилна платформа с качествен грайфер, който освен че не позволява на студа да прониква до крака, няма начин да пропусне киша или сняг, рекламират стоката със солени цени продавачките в мола.

На цена около 250-290 лева може да се снабдите както с елегантни модели, които подхождат на по-официален тоалет, така и с вечно актуалните кубинки, които са предпочитани от младежите и са изключително комфортни за зимата.

Някои бутици в моловете все пак са пуснали и по-евтини обувки, но по качество те са доста под нивото на скъпите чифтове.

Не особено известна марка магазини дори пусна т.нар. „Извънредни цени“ и предлага аксесоарите за  50, 60 и 70 лева. Сред намалените боти обаче липсват най-търсените номера и обикновено остават или най-малките или най-големите, което в крайна сметка може да свърши работа на ограничен брой клиенти.

Тази есен, доста магазини не се поколебаха да извадят и непродадените боти от миналата година. Тези модели са по-евтини – струват между 70 и 130 лева. Повечето от тях обаче са направени от велур, който не е най-добрият материал за студеното време и пропуска в кишавицата, която неизменно ще ни съпътства през декември и януари.

По-прилични са все пак цените на обувките извън големите центрове, по известните търговските улици на София. В тях се намират боти и ботуши на цени между 80 и 100-ина лева. Моделите обаче изобщо не са толкова атрактивни, някои от тях само имитират естествена кожа и не са с качествена подметка. „Няма смисъл да си даваме парите за ботуши, които след 1 месец да носим на обущаря, имаме опит – те се разлепят или напукват“, ядосват се недоволни от предлаганата стока клиентки.

Прави впечатление, че тази година, най-пълни с клиенти са магазините за маратонки. Учениците и младежите изобщо и не поглеждат към бутиците за обувки, а директно купуват стабилни зимни маратонки и спортни до глезена.

Цените на маратонките не са променени – фирмените на „Рибок“, „Адидас“ и „Найк“ държат цени между 80 и 160 лева. Има и по-скъпи модели, но и по-евтините не са за пренебрегване и са достатъчно качествени. „Заради тоталната мода да обуеш маратонки и на пола, и на всякакъв панталон, маратонките масово изместват ботушите. Младежите купуват само тях и не поглеждат друго“, обясниха продавачки.

В момента, в популярните бутици на „Спорт депо“, всеки трети чифт спортни обувки е безплатен. Младежите вече са намерили как да се възползват от горещата промоция и се комбинират по двама – купуват два чифта и печелят един напълно безплатно.

Спецовете съветват, при избора на зимни обувки да гледате 3 неща – да са от естествена кожа, да са шити, а не лепени и да имат стабилна подметка, която е достатъчно дебела и здрава, за да не се хлъзга.