Тестът на Бойко за коронавирус - отрицателен

Новини
13:49 - 24 Юли 2020
1428
Тестът на Бойко за коронавирус - отрицателен

Премиерът Бойко Борисов, началникът на политическия му кабинет Деница Желева и на членовете на екипа не са заразени с коронавирус. Това са показали повторните изследвания от тази сутрин, съобщиха от правителствената пресслужба. 

По-рано днес тръгна информацията, че Желева е инфектирана с Covid-19, а самият министър-председател е карантиниран. Шефката на премиерския кабинет дала положителна проба за бацила след завръщането на делегацията от Брюксел в началото на седмицата, когато бе договорена финансовата рамка на ЕС до 2027 г., съобщи "24 часа".  

Заради това бе взета и повторната прроба за коронавирус.                         

По-късно шефът на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски уточни, че диагноза COVID-19 не е доказана при Желева, а на премиера не е налагана изрична карантина. Вероятно той се е самокарантинирал до излизането на поне 2 отрицателни проби. 

Тестването на всички служители на администрацията на Министерския съвет започна, след като в началото на седмицата вирусът плъзна на "Дондуков"1 - двама служители от администрацията дадоха положителна проба за  COVID-19. Към настоящия момент в резултат на направените тестове са установени нови два случая на заразени служители от администрацията на МС. 

По-голямата част от администрацията на МС вече е тествана, като до понеделник се очаква да станат ясни резултатите и от последните тестове.