Тестваха актьорите от Народния за COVID-19 - няма заразени (СНИМКИ)

Утре театърът рестартира сезона с Бойка Велкова и братята Дарин и Деян Ангелови

Култура
17:13 - 09 Юни 2020
2396
Тестваха актьорите от Народния за COVID-19 - няма заразени (СНИМКИ)

Цялата актьорска трупа, техническите и административни екипи на Народния театър „Иван Вазов“ преминаха днес тестове за COVID-19.

"В навечерието на рестарта на сезона след принудителната двумесечна пауза, ръководството на столичната болница "Софиямед" бе така любезно да предостави консумативите и екип лаборанти, за да бъдат и актьори, и служители, и зрители напълно спокойни за своето здраве и безопасност, съобщипа от театъра.


В рамките на няколко часа и при спазване на всички противоепидемични мерки, бяха осъществени всички проби, които са отрицателни.

От Народния благодариха на шефа на НОЩ ген. Венцислав Мутафчийски "за ценните съвети относно стратегията за тестване на целия екип на театъра".

На 10 юни Бойка Велкова ще има привилегията да открие новия-стар сезон с моноспектакъла си "Пътят на Афродита", който ще се играе на Голяма сцена от 19 ч. А от 21.30 ч. близнаците Деян и Дарин Ангелови ще разкажат интересни лични истории на откритата сцена в задния двор на театъра, който е превърнат в малък амфитеатър.