Тестват цял град в Китай заради 3-ма заразени

Жуйли е под карантина, всички трябва да си останат вкъщи

Новини
10:46 - 15 Септември 2020
2395
Тестват цял град в Китай заради 3-ма заразени

Китай обяви карантина за градче край границата с Мианма и започна да тества всичките му жители след откриването на трима заразени с новия коронавирус, предаде Франс прес.

Страната, където коронавирусът се появи в края на миналата година, от няколко месеца е овладяла епидемията на своя територия. Регистрират се само по няколко новозаразени на ден, като почти всички те са завърнали се от чужбина китайци, които биват поставяни под карантина на пристигане, предава БТА.

Карантинираният град е Жуйли, в югозападната провинция Юнан, с население от 210 000 жители. Той е важна транзитна точка между Китай и Мианма.

Всички местни жители трябва да си стоят вкъщи и ще бъдат тествани за коронавирус, съобщи кметството. То уточни, че вече са забранени всички влизания и излизания от града.

Затворени са всички търговски обекти в Жуйли, освен супермаркетите, аптеките и пазарите за хранителни продукти.

Заразените с COVID-19 са дошли от Мианма, заявиха общинските власти, които обещаха строги наказания на всички прекосяващи незаконно границата.

Китайското министерство на здравеопазването съобщи днес за осем новозаразени с коронавируса, като всички те са дошли от чужбина, предаде ТАСС.

За последните 24 часа няма смъртни случаи от новия коронавирус, а 11 души са изписани от болница.

От началото на пандемията в Китай са установени 2653 заразени, които са дошли от чужбина, като 2511 от тях вече са оздравели, а останалите 142 са в болница, като един е в тежко състояние. Няма починали сред дошлите от чужбина заразени.

По последни данни в Китай с коронавируса са се заразили 85 202 души. 4634 от тях са починали, а 80 426 са оздравели.