Тестват местния парламент в Пловдив заради общинар с COVID-19

Няма място за паника, успокои областният управител Дани Каназирева

Актуални новини
14:10 - 04 Юли 2020
1349
Тестват местния парламент в Пловдив заради общинар с COVID-19

Общински съветник от Пловдив е заразен с коронавирус и поради тази причина всичките 51 общински съветници от града и техническият персонал ще бъдат тествани от понеделник за COVID-19. Името на заразения общинар засега не се съобщава, знае се само, че е жена.

РЗИ извършва епидемиологично проучване и се изследват контактните лица. В тази връзка ще бъде организирано тестването на всички съветници, за да се гарантира спокойното протичане на предстоящата сесия в четвъртък, съобщиха официално оттам.

"Предоставил съм списъка с трите имена на всеки съветник и служител на РЗИ-Пловдив и чакаме през идната седмица да се изследваме", каза председателят на местния парламент Александър Държиков.

„Няма място за паника. Навсякъде може да се случи подобно нещо. Ще бъде извършено всичко необходимо и според изискванията на здравните власти", коментира областният управител Дани Каназирева.

Сред пловдивските случаи е един положителен на работещ в дискотека „Сикретс“. Заведението е затворено за дезинфекция за 14 дни и ще бъде изследван персоналът. Свързан с дискотеката е и друг случаи на посетител, който е пловдивчанин. И тук се извършват необходимите противоепидемични мерки и се връчват предписания.

Общо 22 души от Пловдивско са новозаразените за последното денонощие.

Три от днешните случаи на коронавирус са свързани с поделението в Асеновград, като два от новорегистрираните са от града и един от Пловдив. Останалите случаи са от община Кричим, но не са свързани с шивашкия цел, общините Родопи, Стамболийски и Карлово –установените положителни са контактни лица на предишни случаи. Общият брой за областта е 263, излекуваните са 103-ма, на домашно лечение 112, хоспитализираните са 42.