Тестват метрото от „Попа” до „Красно село”

Две станции от новата линия вече са готови

Новини
16:23 - 28 Ноември 2019
3915
Тестват метрото от „Попа” до „Красно село”

Две станции от новата линия III на столичното метро вече са напълно готови. Те се намират на булевард "България" и "Красно село". До края на следващата седмица приключват строителните дейности на още 3 спирки.

До 5 декември пък ще са готови и останалите метростанции. Влаковете под земята продължават да се тестват. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова при пускането на чисто новия трамвай по линия 18.

"В момента продължават тестовете на влаковете и се проверява комбинирано как работят системите. Метрото е сложно съоръжение и не трябва да се бърза, важна и сигурността на пътниците. Затова категорично всичко трябва да бъде проверено и сигурно", коментира столичният кмет.

След откриването на трамвайната линия на "Патриарх Евтимий" кметът на София провери лично как вървят дейностите по завършване на метростанцията. Влаковете се движат пробно от "Попа" до "Красно село" от 11 ноември. До средата не декември те вече ще стигат до "Владимир Вазов". Тестовете на подземната железница се извършват само нощем. До броени дни проверките ще се правят и през деня.