Тестват уличните лампи в София посред бял ден (СНИМКИ)

Често през нощта по булевардите цари пълен мрак

Общество
18:06 - 06 Януари 2020
2619
Тестват уличните лампи в София посред бял ден (СНИМКИ)

В част от София днес фирмите, отговарящи за уличното осветление, тестваха лампите, видя репортер на Lupa.bg. Дали светят лампите беше проверено в участъка от Орлов мост по бул. "Евлоги Георгиев" до ул. "Гурко." Лампите през деня светеха тестово и по ул. "Гурко" и част от бул. "Васил Левски".

Lupa.bg научи, че тестовете се правят заради сигнали на граждани, че през нощта уличното осветление в някои отсечки изобщо не свети. Така например през лятото и есента на миналата година отсечки от централния столичен булевард „Васил Левски“ непрекъснато потъваха в мрак през тъмната част на денонощието.


Движещите се по улицата разчитат на лампите от витрините, на магазините, на светещите реклами и на фаровете от колите. След полунощ, когато хората изгасят лампите си у дома, а трафикът намалява значително, булевардът буквално потъва в пълен мрак, разказаха очевидци.

Явно за да отстранят проблема днес фирмите тестваха лампите. А учудени софиянци се питаха да не би Столична община да е решила да запали уличното осветление тъй като днес до ранния следобед бе твърде мрачно.