Тежък гаф: Украйна се сравни с нацистка Германия

Куриози
19:26 - 24 Март 2022
7845
Тежък гаф: Украйна се сравни с нацистка Германия

Украинската Върховна рада допусна сериозен гаф в желанието си да предизвика съчувствие и да убеди Запада да затвори небето над Украйна.

Законодателният орган пусна снимка, с която сравнява бомбардирания от руската армия Хакров с бомбардировките над Хамбург през 1943 г., когато градът е част от Нацистка Германия и е под обстрела на британските и американските военновъздушни сили.

За да направят ситуацията още по-неприятна, хората публикували колажа са сложили надпис „когато небето е открито“ и хаштаг „ЗатворетенебетонадУкрайна“.

Много от коментиращите поста в Туитър приеха съобщението негативно. „Сравнявате се с Третия райх“ и „Най-после си признахте, че сте нацисти“ са само част от многото реакции.

Някои дори припомнят, че обвиненията в нацизъм към Украйна са породени от ултрадесните батальони, които открито използват нацистки символи.

„Сравнявате се с Третия райх“ и „Най-после си признахте, че сте нацисти“ са само част от многото реакции. Някои дори припомнят, че обвиненията в нацизъм към Украйна са породени от ултрадесните батальони, които открито използват нацистки символи.