Тежък удар за Франция още преди световното

Нападателят Кристофър Нкунку се контузи и е аут

Спорт
11:38 - 16 Ноември 2022
2100
Тежък удар за Франция още преди световното

Френският национал Кристофър Нкунку отпадна от състава за световното първенство по футбол след като получи контузия на тренировката на тима снощи.

Нападателят на германския РБ Лайпциг пострада при сблъсък с Едуардо Камавинга при двустранна игра на заниманието и напусна с помощ терена.

По-късно бе потвърдено, че Нкунку няма да пътува за Катар, тъй като проведените тестове са показали, че има изкълчване на лявото коляно. Той записа 37 гола и 11 асистенции през календарната година и 17 попадения в 23 мача за РБ Лайпциг през сезона.

Френската футболна федерация е изпратила медицинското досие на Кристофър Нкунку до ФИФА, за да получи разрешение да повика нов играч на негово място. Очаква се нападателят да бъде заменен от един измежду Уисам Бен Йадер, Муса Диаби, Мартен Терие или Рандъл Коло Муани.

Селекционерът на Франция Дидие Дешан и футболистите заминават за базата на в Доха днес. Световните шампиони ще започнат участието си на Мондиал 2022 с двубой срещу Австралия на 22 ноември.В група D са още съставите на Дания и Тунис.