Тежка катастрофа край Велико Търново, има загинали

На място са починали трима от всичките 26 пътници в рейса

Новини
08:43 - 06 Август 2022
4256
Тежка катастрофа край Велико Търново, има загинали

Трима души са загинали, а девет са тежко ранени при зверска катастрофа на румънски автобус на пътя Велико Търново-Русе. Кървавият инцидент е станал около 1,30 часа на 6 август в участъка между селата Куцина и Поликраище.

В злополучната нощ автобусът с пътници от северната ни съседка пътувал от Истанбул за Букурещ. По същото време лек автомобил с холандска регистрация бил спрял на крайпътна отбивка. Внезапно автобусът се отклонил рязко в дясно, напуснал пътното платно и помел спряната кола като я изхвърлил на 30-40 метра от мястото.Последвал удар на автобуса в крайпътно дърво, след което "летял" още около 250 метра, докато спре. 

При зловещия удар на място са загинали трима от всичките 26 пътници в рейса. Други девет били притиснати между смачканите ламарини.  На мястото на произшествието незабавно пристигнали екипи на полиция, пожара и Спешна помощ от Велико Търново. Наложило се огнеборци да режат отломъците, за да измъкнат затиснати между седалките хора. Пострадалите били откарани с линейки в областната болница във Велико Търново.

В помляния автомобил с холандска регистрация пък пътували трима турски гастарбайтери, които за щастие, когато автобусът връхлетял, били слезли от колата и като по чудо останали невредими. 

Пътят в участъка бе временно затворен. На мястото на произшествието се правят огледи и причините за катастрофата се изясняват. Вероятно трагедията е станала заради превишена скорост и заспиване на шофьора на автобуса зад волана. По случая е образувано досъдебно производство, а разследването се води под наблюдението на Окръжната прокуратура във Велико Търново. Предстои да бъдат разпоредени авто-технически експертизи.