Тежка катастрофа затвори АМ "Тракия", има загинал (СНИМКИ)

21-годишен шофьор на лек автомобил, движещ се в посока Бургас, е самокатастрофирал

Топ
08:50 - 05 Август 2024
2647
Тежка катастрофа затвори АМ "Тракия", има загинал (СНИМКИ)

Движението по АМ “Тракия” е затворено и в двете платна в района на пътния възел Карнобат при км. 324 заради катастрофата, при която загина един човек, а други трима пострадаха, съобщават от АПИ. 

След извършения оглед на местопроизшествието е констатирано, че автомобил, управляван от мъж на 21 години, движещ се от Бургас за София, застигнал и блъснал в задната лява гума циментовоз, пътуващ в средната пътна лента. От удара колата е изхвърчала и е спряла върху разделителната мантинела, съобщават от полицията.

По първоначални данни има един загинал пътник от автомобила. Пострадали са шофьорът и две жени, които са пътували с него. Те са откарани към Бургас за оказване на медицинска помощ.

Цялото пътно платно в посока София и частично платното за движение към Бургас са в автомобилни части и остатъци от автомобила.

До приключване на огледа и почистване на пътното платно пътуващите за София ще се отклоняват през обходен маршрут : пътен възел Карнобат, стария път през село Венец в посока София.

 Трафикът по АМ "Тракия" в посока Бургас в следващите два часа ще се отбива по стария път през Стралджа - Айтос - Бургас, още от пътен възел Зимница на територията, обслужвана от полицията в Ямбол, тъй като има задръстване и верижна катастрофа с материални щети между три коли.