Тежки глоби в Гърция за спекулативни цени на стоките

Правителството отпуска през декември помощи за социално слаби и многодетни семейства, пенсионери и безработни на обща стойност над 700 милиона евро

Новини
14:45 - 17 Ноември 2023
3003
Тежки глоби в Гърция за спекулативни цени на стоките

Министерството на развитието в Гърция налага тежки глоби за спекулативни цени на стоките. Правителството в Атина отпуска помощи за Коледните празници. 

Наложена е глоба от 1,672 млн. евро на две мултинационални компании за спекула с цените, съобщи министър Костас Скрекас. 

Проверките продължават от Междуведомствената група за наблюдение на пазара. Преди седмица с по 1 млн. евро бяха глобени други две фирми за продажба на ученически пособия на цени над допустимите стойности. 

"Правителството е решено да изкорени спекулациите",

заяви министър Скрекас. 

Публикувано днес последно социологическо проучване показва, че 70% от гърците са недоволни от мерките на правителството срещу високите цени на стоките от първа необходимост. 

Премиерът Мицотакис обяви, че се отпускат през декември помощи за социално слаби и многодетни семейства, пенсионери и безработни на обща стойност над 700 милиона евро. Помощите са насочени към компенсиране на скъпите хранителни продукти и високите цени на разходите за отопление.