Ти да видиш: Коронавирусът е направил хората по-мили

Половината от гражданите са преосмислили живота си и са се зарекли да го променят към по-добро

Топ
13:54 - 10 Септември 2020
2286
Ти да видиш: Коронавирусът е направил хората по-мили

Коронавирусната пандемия е накарала мнозина да преосмислят живота си. Оказва се, че ефектът от нея не винаги е негативен - хората са станали по-мили и по-склонни да помагат, пише в. "Дейли стар", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания.

Допитването, направено от УанПол по поръчка на организацията "Римембър Ей Чарити" и обхванало 2000 души, показва, че над половината от тях са преосмислили живота си и са се зарекли да го променят към по-добро - да станат по-близки със съседите си, да подкрепят малките бизнеси и да даряват на по-необлагодетелстваните.

Близо 47 процента от анкетираните споделят, че са се научили да ценят дребните неща, докато 52 процента казват, че вече ще уважават дейността на местните общности.

По време на пандемията над една четвърт от участниците в допитването са полагали доброволческа дейност за благотворителна организация, като десет на сто от тях са го направили за първи път.

Други позитивни ефекти от здравната криза, които хората отчитат, са подобряването на баланса между личния и професионалния живот, повишената физическа активност и по-добрите грижи за здравето си.

Над половината от анкетираните споделят, че едва сега осъзнават важността на заобикалящите ги природа и провинциални местности. Над една трета подкрепят повече малките бизнеси, пазарувайки от местни производители.

Четиридесет на сто от анкетираните вярват, че коронавирусната пандемия им е показала, че са облагодетелствани и е събудила у тях желанието да помагат повече на хората в по-неизгодно положение.

Две трети от участниците в допитването са продължили да правят дарения за близки до сърцето им каузи. По време на пандемията тридесет на сто са потърсили начини, по които да помагат на нуждаещите се, докато над една пета са се ориентирали към нова благотворителна кауза.