ТИ СИ МИ ВТОРИЯТ! С колко мъже средно спят европейките?

Хората с повече от 10 сексуални партньори са смятани за прекалено развратни, докато по-малко от 10 означава прекалено малък сексуален опит

ЕС
18:41 - 16 Април 2024
9015
ТИ СИ МИ ВТОРИЯТ! С колко мъже средно спят европейките?

Eвропейски изследователски център e решил да разбере дали има правилен отговор на въпроса колко точно сексуални партньори трябва да има човек през целия си живот. За целта били интервюирани около 2000 души от различен пол. 

В резултат на това учените научили не само "нормалния" брой сексуални партньори за мъже и жени през целия им живот. Но също така разбрали и коя цифра за този показател се смята за голяма и коя е малка. И така, колко? 

Според това проучване 67,4% от жените и 58,6% от мъжете винаги казват истината, когато биват запитани за техния сексуален опит.

В същото време 17,5% от мъжете, лъжат и посочват завишен брой на сексуалните си партньорки, а 18,6% от жените лъжат, но намаляват този брой. 

Това предполага, че за жените големият брой сексуални партньори все още се смятат за признак на безразборни връзки и разпуснатост, докато за мъжете този показател е по-скоро комплимент.

И въпреки че в много отношения това е вярно, когато се стигне до определянето на максималния брой сексуални партньори, разликата между мненията на мъжете и жените се оказва доста незначителна.

В проучването представителите на силния пол са казали, че 14 сексуални партньори са допустим горен праг, над който може да се говори за едно лице, че е развратник.

При жените тази цифра не е много по-висока от мъжкия индикатор и е равна на 15,2 максимално допустими сексуални партньори за цял живот. 

Що се отнася до противоположния показател за минималния брой сексуални партньори, мненията на представители от различен пол също се събират около една и съща точка. За мъжете, 2,1 партньори за цял живот са нежелана проява на сексуален консерватизъм, докато за жените тази цифра намалява до 1,9.

По този начин изследователите са разбрали какво количество сексуални партньори се смята за твърде голямо и какво за твърде малко.

След това е било необходимо да се намери отговор на най-важния въпрос: колко сексуални партньори по време на живота се считат за оптимални. И тук мненията на мъжете и жените почти съвпаднали. 

При едните тази цифра е равна на 7,6, при другите - 7,5. Любопитно е, че този показател приблизително съвпадна с данните от истинския сексуален опит на респондентите. Средният показател за броя на сексуалните партньори сред анкетираните мъже е 8.8, а за жените - 7.

Предишно проучване на подобна тема завърши със сходни резултати. Това сочат резултатите от британска анкета, цитирани от "Индипендънт".

Повече от 1000 души са участниците в онлайн допитване на сайт за запознанства. Той е задал въпросът за идеалния брой досегашни любовници, който искаме да чуем от новия си партньор.

Между 8 и 12 е най-популярният отговор, посочен от 38% от жените и 37% от мъжете. Представителите и на двата пола се съгласиха, че 10 е златната среда - "нито прекалено много, нито прекалено малко".

Анкетата предполага, че хората с повече от 10 сексуални партньори са смятани за прекалено развратни, докато по-малко от 10 означава прекалено малък сексуален опит.

Мъжете са особено притеснени, ако жената до тях сподели, че е имала повече от 10 любовници. Всяко число над 20 пък се смята за отблъскващо, като това е допустима бройка според едва 3% от жените и 4% от мъжете.

Онлайн проучването е задало и опцията за отговора дали изобщо искаме да знаем колко сексуални връзки е имал партньора ни преди нас.

Това реално все още е най-предпочитаната опция, като само 35% от жените и 30% искат да знаят сексуалната история на партньора си. 

Все пак от сайта за запознанства отчитат, че толерантността се увеличава и едва ли преди години отговорилите мъже биха приели толкова богата сексуална история на половинките си.