Тиери Анри: Умеех да изразявам само гняв!

Нито една добра дума не чух от баща ми през целия ми живот, призна легендарният нападател на Арсенал и Франция

Спорт
13:36 - 10 Януари 2024
1756
Тиери Анри: Умеех да изразявам само гняв!

Легендарният нападател на Франция Тиери Анри направи шокиращо признание за трудните отношения с баща си Антонио. Французинът сподели, че баща му никога не му е казвал нищо хубаво, а само го е критикувал.

Фактът, че двамата нямат нито една обща снимка най-добра описва връзката им в момента.

„Знаех, че ще играя само футбол. Това е най-трудното нещо, което някога е трябвало да правя. Когато бях малък, баща ми никога не ми казваше, че съм направил нещо добро.
Имах нужда от добрата му дума, за да ми каже, че напредвам. Той винаги ми казваше какво ми липсва, какво съм направил грешно.

Доскоро винаги исках да угодя на хората, защото това беше нещо, до което нямах достъп, когато бях малък", признава Анри.

„Не знаех какво ще ме натъжи и какво не. Не бих казал, че съм емоционално мъртъв, но изразяването на емоции беше много трудно, с изключение на гнева.

Когато чуя хората да говорят за депресия, нещо ми идва наум. Аз съм човешко същество, имам чувства. Трябва да съм бил депресиран през цялата си кариера", допълва той.

„Не, аз не направих ли нещо по въпроса? Нищо. Но се приспособих“, разкрива бившият нападател.

Анри е отгледан в парижкото предградие Les Ulis от баща си Антоан, който е от Гваделупа, и майка му Мариз, която е от Мартиника.

Преди няколко години той призна, че е израснал в лоша среда, но успя да спечели всичко значимо в кариерата си.