Тигър уби ловец в Русия

Хищникът е нападнал най-близкия човек, а вторият, който е имал карабина, го е застрелял

Свят
15:29 - 24 Септември 2019
5631
Тигър уби ловец в Русия

Тигър нападна двама ловци в Хабаровския край в източната част на Руската федерация, след като са се приближи към мястото, на което животното яде плячката си, предава РИА Новости, като се позовава на директора на центъра „Амурски тигър“ Сергей Арамилев.

Единият от нападните е починал, а звярът е бил застрелян от другия ловец.

„Все още не се знае какво точно се е случило, тъй като тялото на починалия човек и тигърът не са изследвани. Преди това, както е успяла да установи групата за разрешаване на конфликти, бащата и синът са акостирали в лодка до брега, за да видят реколтата от кедровите орехи и по стечение на обстоятелства се оказва, че те точно до мястото, където тигърът е ял сърната“, обяснява Арамлиев.

Според него разстоянието от него до пристигащите ловци е било по-малко от 15 метра, а когато са тръгнали на брега през високата крайбрежна трева - около 6 метра. „Оказва се, че те просто са отишли до мястото, където тигърът е ял сърна. Трудно е да се разбере какво се е случило, няма сняг, няма следа.

Експертът ще отговори на този въпрос. Тигърът е нападнал най-близкия човек, а вторият, който е имал карабина, е застрелял звяра", отбеляза Арамилев.