Тикват в затвора за 38 години трима испански футболисти за изнасилване

Те бяха признати по обвинението в изнасилване на малолетна през 2017 година

Спорт
16:46 - 12 Декември 2019
2689
Тикват в затвора за 38 години трима испански футболисти за изнасилване

Трима испански футболисти ще бъдат вкарани зад решетките за 38 години заради сексуално посегателство над малолетна. Съдът в Бургос каза тежката си дума, като магистратите настояват присъдата да е възможно най-тежка за изнасилването.

Карлос Куадрадо, Виктор Родригес и Раул Калво - бивши играчи на четвъртодивизионния Арандина бяха изправени на подсъдимата скамейка.

Инцидентът е станал на 24 ноември 2017 година в Аранда де Дуеро. По това време младата дама е имала връзка с един от футболистите - с Куадрадо, който успял да я убеди да отиде в апартамента му и заедно да се срещнат с останалите двама негови приятели и съотборници.

Прокуратурата настояваше за 39 години затвор за Куадрадо и за Виктор Родригес, и 40 за Раул Калво, който след изнасилването искал да осъществи отново сексуален контакт с жертвата в спалнята на наетата от тях къща.

Играчите бяха арестувани през декември 2017-та, след което от клуба им Арандина ги изгониха.

В последствие майката на момичето успя да ги осъди, но те бяха пуснати на свобода след 4 месеца.

Сега и тримата отричат да са виновни и се очаква да обжалват решението на съда в най-кратки срокове. Тримата се оправдават и с това, че не са знаели, че тя е била на 15 години по време на въпросния случай.