Тина Търнър напомни за себе си

Голямата певица окончателно приключи музикалната си кариера през 2009 г.

Култура
22:55 - 14 Октомври 2022
8856
Тина Търнър напомни за себе си

Най-новата кукла Барби обожава рокендрола. Тя носи черна мини рокля и яркочервено червило. А заради прическата ѝ - няма как да бъде сбъркана.

Защото това е Тина Търнър - последната кукла на Mattel, която е създадена по нейно подобие. По този начин компанията за играчки почита 40-годишния юбилей от хитовата ѝ песен "What's Love Got To Do With It".

Куклата, която е част от тяхната музикална серия Barbie, носи тоалет, вдъхновен от музикалния видеоклип към парчето. Късата рокля е съчетана с дънково яке, черни чорапогащи и токчета, като Mattel обръщат специално внимание и на детайлите. Куклата носи "перлени" обици и колие и има червен маникюр.

Самата Тина приветства своята Барби и изрази надежда, че по този начин ще може да запознае повече деца с нейната история. Осемкратната носителка на Грами се радва на огромен успех в края на 60-те и началото на 70-те години на миналия век. По това време тя записва някои от най-емблематичните си песни.

В началото на ноември 2019 г. Тина Търнър присъства на премиерата на Бродуей на мюзикъл, посветен на живота и творчеството ѝ. "Тина - Мюзикълът за Тина Търнър", използва хитовите ѝ песни, за да покаже как едно малко момиченце от Нътбуш в щата Тенеси се превръща в световноизвестна суперзвезда, която познаваме днес.

Тина Търнър окончателно приключва музикалната си кариера през 2009 г. след края на последното си турне "Тина!" по повод на 50-годишния си юбилей на сцената.