ТИР мина на червено и премаза кола в Пловдив

Като по чудо при зверския сблъсък няма жертви

Новини
15:26 - 10 Декември 2019
1956
ТИР мина на червено и премаза кола в Пловдив

Тежкотоварен камион мина на червено и се вряза в лека кола на възлово кръстовище в Пловдив, съобщиха от полицията в града. Пътното произшествие станало между улица "Ландос" и бул. "Цариградско шосе" минути след полунощ във вторник. Камионът, каран от водач на 72 години, отнел предимството на лек автомобил "Ауди".
 
Като по чудо при зверския сблъсък няма жертви. В леката кола са били двама младежи. Шофьорът на 22 години и негова 19-годишна спътничка оцелели като по чудо от сериозния удар. Автомобилът им бил пометен челно от камиона.
 
Колата явно поела тежестта на камиона, защото младежите в купето са без сериозни травми. Според очевидци от фейсбук групата "Забелязано в Пловдив" при пътното произшествие 19-годишното момиче в леката кола е само с една счупена китка. Не са ясни какви са травмите на спътника ѝ, но за техен късмет лекарите са преценили, че могат да се възстановят при домашни условия.
 
"Ето какво става, когато се мине на червено. Този водач на камиона вероятно има хиляди километри зад гърба си, но ето до какво води секунда невнимание", коментират потребители на социалните мрежи. Няма данни за употреба на алкохол и от двамата водачи, съобщиха от пловдивската полиция.