Титанична Десислава Атанасова: ГЕРБ има доверието на народа

Когато някой в партията на Борисов сгрешал, си тръгвал веднага, твърди депутатката

Политика
18:38 - 04 Март 2021
4864
Титанична Десислава Атанасова: ГЕРБ има доверието на народа

ГЕРБ доказа, че има доверието на народа. С това обобщение една от емблемите на последния парламент от управляващата партия Десислава Атанасова коментира изключително ниското доверие, на което се радва институцията и краткия марж, определян от социолозите между формацията на Бойко Борисов и БСП за вота на 4 април. 

„За 10 г. сме правили грешки, но който не работи и няма ежедневен допир с гражданите, за да решава проблемите им, той не греши. При ГЕРБ е ясно как се процедира – ако някой сгреши – той напуска. За нас е важно, че имаме програма за управление, доказали сме, че можем и се надяваме на доверието на българските граждани“, обяви тя. 

„Нямали сме проблем с осигуряване на кворум сутрин, защото има народни представители, които са отговорни, а не са в НС, само за да си получават заплатата. За доверието в НС отговорност носят не само управляващите, а всички народни представители. Те са положили клетва да представляват народа“, подчерта тя.

„Идеята за промяна в Конституцията трябва да бъде обвързана с концепцията ни за избор на ВНС. Проектът на Конституция не можеше да се промени в рамките на този мандат. Предложихме избори за ВНС и тогава най-заслужилите експерти да работят за това. Прокуратурата вън от съдебната система става само с промяна в Конституцията. Това беше само първата стъпка. Нали хората от протеста искаха нова Конституция и намаляване броя на народните представители и т.н.“, каза Атанасова. „Темата за намаляване на народните представители не е нова. Ние сме я дискутирали и по-рано. За да започне един обществен дебат, проблемите трябва да се сложат на масата. Щом има хора, които го желаят, защо да не го направим?“, добави тя. 

„След като непрекъснато се призовава и от политици и от граждани да се върне доверието в институциите и държавността, това не става през ТВ студиата“, подчерта Атанасова.

„За ГЕРБ властта не е самоцел. Най-важното, с което доказваме, че сме подготвени да имаме доверието на българските граждани, са резултатите. Те са налице. За 4 години мнозинството се справи, въпреки пандемията и световната криза, с най-ниските бюджетни дефицити в Европа сме. Помните националните ни катастрофи и претенциите за управление на БСП. България стои изключително стабилно, въпреки икономическите предизвикателства. Това става изключително с работа", категорична бе тя.