Тити изместил по нощите баскетболния финал Левски - Балкан

Треньорът на сините се наплашил, че ще остане без публика заради футболното дерби с ЦСКА

Спорт
13:47 - 21 Май 2019
1750
Тити изместил по нощите баскетболния финал Левски - Балкан

Тити Папазов наредил баскетболния финал между Левски Лукойл и Балкан (Ботевград) да се играе по нощите. Първият двубой от серията ще се играе тази вечер в зала „Универсиада” от 21:00 часа, въпреки че първоначално е бил предвиден за по-ранен час. Оказа се, че треньорът на сините издействал промяната от баскетболната федерация, за да не увисне отборът му без фенска подкрепа в залата.

Работата е там, че от 18:00 часа ще се играе футболното дерби между Левски и ЦСКА. Синята агитка ще дере гърло на националния стадион, което пък би оставило баскетболния Левски Лукойл без подкрепа, ако двата мача вървят по едно и също време.

Хитрата лисица Тити се наплашил, че без публика положението ще бъде много тежко срещу Балкан. Битката се очертава да е много напечена, предвид добрата формата на баскетболистите от Ботевград напоследък. Затова Папазов се примолил на шефа на баскетболната федерация Георги Глушков и след дълги пазарлъци го навил за промяната на часа, говори се из баскетболните среди.

Така с изместването на баскетболния финал за по-късно, Левски Лукойл се е уредил присъствието на солиден брой ултраси в залата. Под претекст пък се използвала националната телевизия, която ще предава срещата. За БНТ също е по-изгодно откъм рейтинг да излъчи баскетболния финал след футболното дерби.

За сметка на това ще бъдат ощетени гостуващите привърженици от Ботевград, които ще трябва да се прибират по домовете чак около полунощ. Очаква се гостуващата агитка да бъде около 150 души.

Снимка: Lap.bg